BMA ontvangt Cradle to Cradle Bronze Certificaat

Wednesday, April 8, 2015

De bureaustoelfabrikant BMA Ergonomics uit Zwolle heeft het Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze certificaat ontvangen voor hun Axia 2.0 serie.

Het certificaat werd vandaag door Hein van Tuijl van EPEA Nederland overhandigd aan Koen van Eig, Managing Director bij BMA. EPEA Nederland heeft BMA intensief begeleid in de certificeringsprocedure. Het certificaat geldt op de serie Axia 2.1 t/m 2.4, voorzien van het Smart Seating System en wordt uitgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Bijzonder aan deze stoelen is dat bij de ontwikkeling al aandacht is besteed aan het volledig hergebruiken van alle materialen. Door de focus te leggen op het gebruik van veilige materialen en door het product modulair op te bouwen, kan de stoel eenvoudig gedemonteerd worden. Doordat de materialen los van elkaar zijn bevestigd kunnen ze zonder kwaliteitsverlies opnieuw als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het bijzondere hiervan is dat dit niet alleen het milieu ten goede komt, maar dat de materialen op deze manier ook hun economische waarde behouden. Zo biedt BMA een restwaarde garantie van 50 euro voor stoelen die aan het eind van hun gebruiksperiode zijn, ongeacht de staat of leeftijd van de stoel. Nu al komen jaarlijks duizenden stoelen terug en kan BMA 95% van de stoelen of materialen die ze binnen krijgen een nieuwe, hoogwaardige, toepassing geven.

Smart seating voor positieve impact

De C2C CertifiedTM bureaustoelen zijn voorzien van het geïntegreerde ‘Smart Seating System’. Dit unieke systeem heeft geïntegreerde sensoren die het zitgedrag van de gebruiker meet en via een trilsignaal in de zitting actief feedback kan geven wanneer hij of zij lang in een verkeerde houding zit. Dit voorkomt klachten en de gebruiker blijft fit, zelfs na een hele dag zitten. Dit is BMA’s manier om bij te dragen aan een positieve impact op de gebruiker, wat volledig in lijn is met de Cradle to Cradle® filosofie.

http://www.bma-ergonomics.com/producten/axia-2-0-ergonomische-bureaustoelen/